bar in Nederland

De 8 nachtclubs in Nederland die je nooit zult vergeten

Nederland is een fantastisch land, zowel overdag als ‘s nachts. Het land zal je overdag betoveren met het door windmolens bezaaide landschap, de grachten en tulpen, terwijl de steden ’s avonds veranderen in opwindende plaatsen vol entertainment en plezier.

En het Nederlandse nachtleven is net zo levendig in Amsterdam als in andere grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden en Utrecht. Je vindt er feesten voor alle smaken en plezier is altijd gegarandeerd!

Heb je zin om vanavond uit te gaan? Bekijk dan eerst even deze lijst en ontdek 8 van de beste bars in Nederland waar je een onvergetelijke avond zult hebben!

1. Bitterzoet

In Bitterzoet, gelegen in de Spuistraat, een van de drukste straten van Amsterdam, zul je een onvergetelijke avond doorbrengen.

In de club wordt elke avond een ander genre muziek gespeeld, variërend van Afro-Cubaanse jazzfusie tot House. Je kunt van tevoren de beste avond voor jou en je vrienden kiezen.

Bitterzoet trekt een jong publiek en behoort tot de beste Nederlandse nachtclubs. De levendige, drukbezochte nachtclub beslaat over twee verdiepingen en heeft fantastische bars met plekjes om lekker te chillen. Het is tevens de ideale plek voor een afzakkertje, want de club is open tot in de vroege uurtjes!

2. Toffler 

Mocht je in de buurt van Rotterdam zijn, dan is Toffler de plek om naartoe te gaan! Deze exclusieve nachtclub is alleen geopend op vrijdag en zaterdag en zal je de nacht van je leven bezorgen!

Deze opwindende disco met constante animatie tot 06.00 uur is eigenlijk een getransformeerde voetgangerstunnel waar een geavanceerd licht- en geluidssysteem is aangebracht. De club heeft een capaciteit voor 600 bezoekers en er wordt Techno, House en Minimal muziek gespeeld.

Zorg er wel voor dat je op tijd bent, want het is de populairste club in de stad waar iedereen die zin heeft in een wilde avond, naar toe gaat!

3. Havana 

Als je het Nederlandse nachtleven in de haven van de stad Den Haag wilt leren kennen, ga dan naar het iconische Havana.

Havana is haast een monument in de Haagse wereld van entertainment. Overdag is het een drukbezocht restaurant en ’s nachts is het een bruisende club. Direct nadat het overvloedige diner is geserveerd, worden de tafels weg getoverd en gaat de dansvloer open!

De DJ’s spelen een eclectische mix van R&B, House, Classic en Latino-muziek die je de hele nacht op de been zal houden. Vooral in het weekend komt de club tot leven en is dan open tot in de vroege uurtjes.

4. Shelter

Als je video’s hebt bekeken van het Nederlandse nachtleven en het nu zelf wilt ervaren, ga dan direct naar de club Shelter op het Overhoeksplein in Amsterdam.

Deze trendy club bevindt zich in een ondergrondse kelder en is uitgerust met de nieuwste licht- en geluidstechnologie, wat bij voorbaat een geweldige ervaring garandeert. De fantastische sfeer brengt je meteen in de stemming om de hele nacht door te dansen!

In Shelter wordt voornamelijk dance, house en technomuziek gespeeld, wat de dansvloer laat tintelen met de energie van dansers. De club heeft een goed menu en zorgt ervoor dat bezoekers een superleuke avond hebben.

5. Patronaat

De muziekscene in Nederland is enorm uitgebreid en fantastisch: je hebt verschillende podia en clubs waar de beste muziek wordt gespeeld.

Een van de tien beste clubs in Nederland en het stralende baken van het nachtleven van Haarlem is Patronaat. De club huisvest artiesten en dj’s die pop- en alternatieve popmuziek spelen, alsmede wat van de meest bekende Nederlandse muziek.

Een paar van de beroemdste artiesten die daar al hebben opgetreden, zijn Snoop Dogg, Art Garfunkel, Steve Aoki, Patti Smith en Bo Diddley. Met 500 shows per jaar, is plezier in Patronaat elke avond gegarandeerd.

partij

6. Locus Publicus

Locus Publicus is een begrip in Delft!

Deze gezellige pub, die doet denken aan een pijpenla, wordt gewaardeerd door zowel vaste bezoekers als toevallige voorbijgangers, die keer op keer een leuke avond hebben in de Locus Publicus.

Laat je verrassen door Locus Publicus met de veertien verschillende tapbieren en ongeveer 200 soorten bierflessen. Naast de traditionele Belgische biermerken zoals Westvleteren, Rochefort, Pauwel Kwak, Grimbergen, Corsendonck, St. Bernardus en Postel, worden er ook bieren aangeboden van modernere Nederlandse brouwerijen zoals Jopen, Oedipus, Kompaan en Eem. Bovendien werkt Locus op tijdelijke basis met veel nieuwe bieren van kleine brouwers; dit is een paradijs voor zelfs de meest doorgewinterde bierkenner!

7. Bassment

Bassment is a new dancing / nachtclub in het centrum van Utrecht. Vrijdag en zaterdag zijn Clubavonden met verschillende muziekstijlen, zoals Disco, Club, House, RNB … muziek. Het varieert van avond tot avond, dus het is handig van tevoren het programma te bekijken.

Bassment biedt ook de mogelijkheid tot het organiseren van een feest, van vrijgezellenfeesten tot studentenfeesten voor een maximum van 200 personen met een vlotte overeenkomst (mogelijkheden van gratis huurkosten).

Dit is echt een leuke plek waar je een laat op de avond nog wat kunt drinken of je eigen feest kunt organiseren. Het wordt druk bezocht door locals, expats en toeristen.

8. Club Blu

De bar zelf is hier de grootste blikvanger, maar de DJ-stand is ook behoorlijk trendy.

De meeste klanten bestellen hun drankjes hier per fles, in plaats per glas, met uitzondering van de enorme verscheidenheid aan aangeboden whisky’s. Als je van uitgaan houdt, maar geen zin hebt om de dansvloer met tieners te delen, is Club Blu  een goed alternatief voor de meeste bars / clubs die zich aan het andere uiteinde van Stratumseind, in Eindhoven bevinden.

Je vindt deze kleine club aan het einde van deze uitgaansstraat, net voor de brug!

 

We durven te wedden dat je niet wist dat het Nederlandse nachtleven zo hot en trendy was! Maar nu je dat wel weet, moet je nog wel een groep leuke vrienden zoeken om je avonden nog vrolijker te maken.

Op online platforms zoals Chisple kun je vrienden ontmoeten die het leuk vinden om ’s avonds uit te gaan en te genieten van de beste pubfeesten in Nederland. Zoek mensen die dicht bij jou wonen en die dezelfde interesses hebben, zoals ’s avonds uitgaan. Zorg ervoor dat je plezier hebt!

Scroll naar top