vrolijk pasen

6 leuke dingen om te doen met kinderen tijdens het paasweekend

Pasen is een familiefeest en geweldig om de familiezin bij kinderen te stimuleren. Geniet en ontspan volop op zaterdag, Paaszondag en Paasmaandag, samen met de kinderen, die op deze dagen geen school hebben.

Aangezien we momenteel in een moeilijke periode verkeren, waarin het buitengewoon raadzaam is om thuis te blijven, lijkt het misschien erg ingewikkeld om van deze drie dagen iets moois te maken. Maar dat is het niet! Je hoeft alleen maar een paar activiteiten aan te passen om ze binnenshuis of zelfs in je tuin te ondernemen. En zo zul je zien hoe het gemakkelijker wordt om deze dagen met de kinderen thuis door te brengen, zonder angst en zonder zorg.

Breng het gezin bijeen en maak gebruik van onze suggesties om van je paasweekend een echt feest voor de kinderen te maken! We kunnen ons paasfeest veel leuker maken met eenvoudige activiteiten die we met kinderen tijdens het paasweekend binnenshuis kunnen doen, zonder veel geld uit te geven.

1. Verstop chocolade-eieren in huis of in de tuin

Voor kinderen is Pasen synoniem voor veel heerlijke amandelen en vooral voor de felbegeerde chocolade-eieren. Voor de smaak, maar ook voor de… verrassingen!

Het is daarom een goed idee om wat chocolade-eieren in huis of zelfs in je achtertuin te verstoppen. In de kledingkast, onder struiken, onder bedden of zelfs in de wasmachine, … alle plekjes zijn geschikt om paaseieren voor kinderen te verstoppen en ze een paar uur als echte detectives aan de gang te laten gaan.

Als de jacht op paaseieren beëindigd is, is het leuk om een soort picknick te houden in de tuin of zelfs op de vloer van de woonkamer! Spreid een kleed uit waar de kinderen de gevonden eieren op kunnen neerleggen. Voeg wat amandelen en cakejes toe en eet al deze heerlijke paasdelicatessen met elkaar op.

2. Knutselen met Pasen

Een andere superleuke activiteit met kinderen voor het paasweekend is knutselen op basis van het thema Pasen.

Help je kinderen een paashaas te maken van plastic flessen en karton, een zelfgemaakte paaskaart van een stuk karton en gerecyclede materialen (snoeppapiertjes, rietjes, plastic doppen, bekrabbelde velletjes papier, enz.) of zelfs een boekenlegger van ijsstokjes, karton en verschillende lapjes.

Er zijn genoeg tutorials op internet te vinden waar je kunt leren hoe je het moet doen, dus je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je al het benodigde materiaal in huis hebt. Verder is het gewoon een kwestie van oefenen en je fantasie de vrije loop laten. Jullie zullen ongetwijfeld veel plezier hebben!

knutselen met pasen

3. Verkleed de kinderen als paashazen of paaseieren

Welk kind vindt het niet leuk zich in grappige kostuums te steken en zijn of haar gezicht te beschilderen? Geniet van deze Pasen thuis: verkleed de jongsten als paashaasjes of zelfs als paaseieren en je zult zien hoe ze de hele dag plezier hebben!

En voor deze paasactiviteit hoef je niet alle winkelcentra af te struinen op zoek naar materialen. Je kunt je kinderen gemakkelijk verkleden met zelfgemaakte opties. Als je je kinderen bijvoorbeeld als paashazen wilt verkleden, kun je hen in het wit en bruin kleden, een beetje schminken en gewoon lange hazenoren kopen of maken. Of je kunt gewoon de gezichten van je kinderen beschilderen met de creatieve decoraties die we op paaseieren zien.

4. Marathon van verhalen en films

Enkele van de leukste en meest educatieve activiteiten die je met kinderen in het paasweekend kunt doen, zijn films kijken en verhalen lezen, die te maken hebben met Pasen, de natuur of de favoriete thema’s van je kinderen.

Als je kinderen al kunnen lezen, zijn deze dagen prima geschikt om het lezen te oefenen en hen te helpen wanneer ze wat moeilijkheden hebben. Dit draagt ertoe bij om de band die je met hen hebt, te versterken.

Maar een goede film is ook erg leuk! En deze keer kunnen jullie op amandelen knabbelen in plaats van op popcorn, terwijl je samen naar de film kijkt.

 5. Zelf chocolade-amandelen maken

In deze tijd van het jaar liggen de supermarkten vol met amandelen. Maar niets is leuker dan de kinderen naar de keuken te roepen en Pasen een zelfgemaakt zoet randje te geven!

Bovendien is koken met het gezin altijd een leuke bezigheid die kinderen helpt om verschillende vaardigheden te ontwikkelen.

Plaats eenvoudigweg het volgende op het aanrecht: 250 g geroosterde amandelen, 1 kopje water, 1 kopje suiker, 100 g chocoladepoeder en 1 theelepel kaneel. Doe de suiker en het water in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat 3 minuten koken. Voeg de chocolade en het kaneel toe, meng alles goed en voeg dan de amandelen toe. Roer tot de amandelen een korrelige textuur beginnen te krijgen.

Daarna kun je ze lekker opeten of ze in mooie zakjes doen om aan grootouders, ooms en tantes of vrienden te geven.

6. Thuis een paas-toneelstuk maken

We hebben een van de leukste activiteiten met kinderen in het paasweekend voor het laatst bewaard!

Het organiseren van een toneelstuk waarbij het hele gezin betrokken is, verbindt iedereen door het gemeenschappelijke doel en kan echt verrijkend zijn. Je kunt bijvoorbeeld met je kinderen een paasverhaal maken, waarbij iedereen ideeën aandraagt en aan het eind repeteert totdat iedereen zijn rol uit het hoofd kent. Om alles nog echter te maken, kun je ook voor elk personage een geschikt kostuum maken.

Aan het eind van de dag kun je het stuk opvoeren aan de rest van de familie of zelfs aan degenen die ver weg zitten, via Skype of andere online platforms voor videogesprekken.

 

Zoals je ziet, zijn er genoeg leuke paasactiviteiten om thuis met de kinderen te doen. Gebruik gewoon je fantasie om van deze dagen iets moois en bijzonders te maken!

Maar als je verbeelding je soms in de steek laat, kun je bij Chisple verschillende mensen vinden die geïnteresseerd zijn in plannen en activiteiten met het hele gezin. Online kunnen jullie ideeën uitwisselen over leuke plannen voor Pasen of voor andere momenten van het jaar.

Met wederzijdse hulp is alles makkelijker! Ontmoet mensen bij Chisple die jou kunnen helpen de kleintjes bezig te houden. Vrolijk Pasen!

Scroll naar top