Vuurwerk

5 manieren om Oudejaarsavond in Nederland door te brengen

2020 staat voor de deur!

Dit is een datum die moet worden gevierd met speciale programma’s en veel opwinding om het nieuwe jaar op de beste manier welkom te heten. En in Nederland zijn er vele activiteiten en evenementen, voor elk wat wils!

Bereid je voor met je meest elegante outfit en doe waar jij zin in hebt: dans tot je erbij neervalt en sluit het jaar af met een te gek feest, vier het nieuwe begin door het nieuwjaarsvuurwerk te bewonderen vanaf enkele van de beste bestemmingen en restaurants met dakterras in je stad of organiseer gewoon een gezellig diner met je familie en vrienden bij je thuis. Het belangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt en plezier hebt met degenen van wie je houdt in deze magische nacht.

Als je nog niet goed weet wat je de laatste nacht van het jaar wilt doen, bekijk dan 5 onvergetelijke manieren om oudejaarsavond in Nederland door te brengen!

 1. Reserveer een restaurant met uitzicht

Als je geen zin hebt om te koken op de laatste dag van het jaar, is het belangrijk om van tevoren een restaurant te reserveren!

Veel mensen kiezen ervoor om het laatste diner van het jaar met familie en vrienden in restaurants te hebben. Hoewel er ook wel restaurants in Nederland zijn waarvoor je niet hoeft te reserveren, loop je, zonder reservering, het risico misschien wel enkele uren te moeten wachten om een tafel te krijgen.

Begin dus met van je vrienden en / of familie te plannen waar je wilt dineren op oudejaarsavond! Omdat er veel Nederlandse restaurants zijn die speciale oudejaarsavondmenu’s aanbieden, sommige met een after-dinner feest, is het een goed idee om wat onderzoek te doen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Als het even kan, reserveer dan een restaurant met een goed uitzicht of een dakterras van waar je het vuurwerk kunt zien!

2. Feest de hele nacht door

Er zijn honderden feesten en clubavonden in Nederland op oudejaarsavond, van elegante black-tiezaken tot kolossale rave-partie in magazijnen.

Als je erover denkt om oudejaarsavond in de hoofdstad door te brengen, zijn er enkele populaire plaatsen waar je het nieuwe jaar dansend kunt ingaan, zoals de jaarlijkse Awakenings-bash op Gashouder of het mini-winterfestival van Ratatouille.

Je kunt ook feesten met de beste R & B-hits en disco van destijds tot de beste hiphop van vandaag bij BIRD, in Rotterdam, of begin 2020 met een panoramisch uitzicht op New Year’s Eve’s Rooftop Party in Den Haag. De keuze is aan jou!

Maar wacht niet te lang – kaarten voor oudejaarsfeesten in de grootste Nederlandse steden zijn meestal vroeg uitverkocht.

Feest

3. Kijk naar het vuurwerk

Het vuurwerk in Nederland op oudejaarsavond is echt bijzonder en om het volledige spektakel goed te kunnen aanschouwen, kun je het beste naar een hoge plek gaan vanwaar je het kunt bewonderen.

In Rotterdam knalt zo’n beetje het grootste en meest spectaculaire vuurwerk van Nederland om 00:00 uur van de Erasmusbrug en dit jaar speelt het Rotterdams Filharmonisch Orkest een speciaal hiervoor gemaakte compositie tijdens het vuurwerk. Omdat de kleintjes misschien al om middernacht slapen, is er om 19:00 uur een special kindervuurwerk.

Maar in principe viert elke stad in Nederland oudejaarsavond op een of andere manier met vuurwerk, dus als je niet naar een grote stad wilt gaan, bekijk dan gewoon het programma van je stad. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar echt iets groots, ga dan naar de grotere steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven of Utrecht.

4. Oudejaarsavond op het strand

Als je oudejaarsavond doorbrengt in een stad aan de Nederlandse kust, geniet dan van deze avond op het strand!

Vooral in Scheveningen is oudejaarsavond heel vrolijk en levendig! Elk jaar presenteert de National Heritage-organisatie, Bonfire Scheveningen op het Noorderstrand. Het duurt ongeveer vijf dagen om de gigantische structuur op te bouwen die om middernacht zal worden ontstoken om het nieuwe jaar te vieren.

Bonfire Scheveningen is de afgelopen jaren uitgegroeid van een oude, lokale traditie tot een groots jaarlijks evenement dat elk jaar ongeveer 125.000 bezoekers trekt, zowel lokaal als internationaal.

Bij dit evenement wordt het kampvuur gecombineerd met een indrukwekkend vuurwerk, wat een uniek gevoel van Nederlandse traditie en feest overbrengt!

5. Een speciale avond thuis? Dat kan natuurlijk ook!

Een intiem diner organiseren en thuis het nieuwe jaar vieren is natuurlijk ook een mogelijkheid. Zoek gewoon een lijst met leuke songs, leuke groepsspellen en heerlijk eten, en de avond is georganiseerd!

Maar vergeet niet dat een feest op oudejaarsavond niet compleet is zonder de traditionele gefrituurde oliebollen en een ruime voorraad champagne.

Oliebollen eten om middernacht is een van de meest gebruikelijke oudejaarsavondtradities in Nederland. Het heeft zijn wortels in een oude Germaanse mythe, waarin oliebollen worden gegeten om boze geesten te verdrijven. Ze worden overall, in de hele stad verkocht door straatverkopers, dus je hebt geen excuus!

 

En op de eerste dag van het nieuwe jaar…

De “Nieuwjaarsduik” is de jaarlijkse Nederlandse traditie om het ijskoude water in te rennen om het begin van het nieuwe jaar te vieren… Ga jij dat dit jaar ook doen?

Het nieuwe jaar beginnen met een duik in de koude Noordzee is gebruikelijk in veel Nederlandse kustplaatsen. Sommige van de grootste feesten vinden plaats in Zandvoort aan Zee, op slechts een half uur ten westen van Amsterdam, en in Scheveningen, waar duizenden feestvierders bijeen komen om gezamenlijk het water in te rennen. Maar zelfs als het je aan moed ontbreekt om een duik te nemen, kun je altijd genieten van de feestelijke sfeer op het droge met een warme kop soep!

 

Nu je alles weet van wat je kunt doen om het beste van 2020 binnen te gaan, moet je alleen nog het perfecte gezelschap vinden om deze datum te vieren. Of je nou alleen Oud en Nieuw in Nederland doorbrengt, of je bent gewoon op zoek naar meer mensen om de groep, met wie je Oud en Nieuw gaat vieren, uit te breiden, zoek dan nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij bij Chisple!

Gelukkig Nieuwjaar!

Scroll naar top